
Wijngebied in Noord-Hongarije. Hier wordt de rode wijn Egri Bikavér gemaakt (=lett. stierenbloed uit Eger). Vroeger maakte men deze wijn van de Kadarka, het waren mooie volle donkerkleurige wijnen. De laatste tijd gebruikt men vooral de Kékfrankos (=Blaufränkisch) die dunne zurige kleurloze wijn voortbrengt. Men maakt hier ook rode wijnen van Ca...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10942

Wijngebied in Noord-Hongarije. Hier wordt de rode wijn Egri Bikavér gemaakt (=lett. stierenbloed uit Eger). Vroeger maakte men deze wijn van de Kadarka, het waren mooie volle donkerkleurige wijnen. De laatste tijd gebruikt men vooral de Kékfrankos (=Blaufränkisch) die dunne zurige kleurloze wijn voortbrengt. Men maakt hier ook rode wijnen van Ca...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10942
Geen exacte overeenkomst gevonden.